Ngarugikeun kaleuleuwihan las jangkungna kelim pipa dilas

Kalawan ngembangkeun gancang tina kualitas luhur strip produksi rolling kontinyu sarta kamajuan las sarta téhnologi inspeksi, kualitas welds terus ningkat, sarta aya beuki loba jenis pipa dilas, nu geus ngaganti pipa baja seamless di beuki loba. sawah.Dina prosés produksi pipa dilas, tulangan las mangrupikeun jéntré anu penting.Tulangan las anu kaleuleuwihan tina pipa anu dilas ngagaduhan seueur bahaya, sapertos kieu:

retakan korosi stress gampang kabentuk dina toe weld.Konsentrasi stress sendi butt utamana disababkeun ku tulangan weld.Pikeun weld tina sendi butt, stress dina toe weld relatif badag.Faktor konsentrasi stress gumantung kana tulangan las h , The las toe kaasup sudut θ jeung sudut radius r, kanaékan tulangan las h, kanaékan sudut θ, sarta panurunan tina nilai r, nu bakal nambahan. faktor konsentrasi stress.

Nu leuwih luhur kaleuwihan jangkungna las, beuki serius konsentrasi stress, sarta kakuatan gabungan dilas bakal ngurangan.Saatos las, kaleuwihan jangkungna bakal flattened.Salami kaleuwihan jangkungna henteu langkung handap tina bahan dasar, konsentrasi setrés tiasa dikirangan, sareng kakuatan gabungan anu dilas sakapeung tiasa ningkat.

Jangkungna tambahan tina las éksternal ageung, anu mangaruhan bentuk pipa saatos ékspansi hidrolik.Nalika pipa dilas busur longitudinal dilas dilegaan ku tekanan cai, pipa baja katutupan ku kapang luar kalayan rongga jero anu sami sareng ukuran ékspansi pipa baja.Ku alatan éta, lamun tulangan tina las badag teuing, bakal stress geser salila perluasan las bakal kacida gedéna, sarta "edges lempeng leutik" rawan muncul dina dua sisi weld nu.Pangalaman nunjukeun yen nalika tulangan tina weld luar ieu dikawasa dina ngeunaan 2mm, cai bakal euweuh fenomena "ujung lempeng leutik" nalika diaméterna dilegaan, sarta bentuk tube moal kapangaruhan.Ieu kusabab tulangan tina weld luar leutik, sarta tegangan geser tina gabungan dilas oge leutik, salami stress geser aya dina rentang deformasi elastis Saatos unloading, springback lumangsung, sarta pipa bakal balik deui ka aslina. kaayaan.The las internal kelim bakal boga jangkungna residual badag, nu bakal ningkatkeun leungitna énergi tina medium conveying.Lamun beungeut jero pipa dilas busur submerged pikeun conveying teu dirawat kalayan perlakuan anti korosi, sarta kelim weld internal ngabogaan jangkungna residual badag, lalawanan frictional tina medium conveying ogé leuwih badag, nu bakal ngaronjatkeun konsumsi énergi. pipa conveying.

Jangkungna tambahan tina kelim weld luar henteu kondusif pikeun anti korosi.Lamun lawon kaca epoxy dipaké pikeun anti korosi salila operasi, jangkungna tambahan tina kelim weld luar bakal nyieun toe weld hésé dipencet pageuh.Dina waktu nu sarua, nu leuwih luhur kelim weld, nu kandel lapisan anti korosi, sabab Standar stipulates yén ketebalan tina lapisan anti korosi diukur dumasar kana vertex tina kelim las luar, nu ngaronjatkeun biaya anti korosi. - korosi.Salila las arc submerged spiral, "lauk-balik ngawangun" seams las luar mindeng rawan muncul, nu ngajadikeun eta leuwih hese pikeun ngajamin kualitas anti korosi.Ku alatan éta, saluyukeun ogé Posisi spasial tina sirah las sarta spésifikasi las ogé pohara penting pikeun ngurangan atawa ngaleungitkeun "lauk-balik bentuk" tina kelim las luar.


waktos pos: Jul-06-2021