Faktor mangaruhan daur termal las

Siklus termal las nujul kana prosés anu suhu hiji titik nu tangtu dina ujung tube robah kana waktu dina aksi tina sumber panas dihasilkeun ku arus las frékuénsi luhur.Daur termal las ngagambarkeun éfék termal tina sumber panas las dina las sarta logam caket dieu, hasilna struktur jeung kinerja Dina waktos anu sareng, éta ogé nyadiakeun cara pikeun manggihan hiji prosés las alus, ngaronjatkeun struktur weld sarta ngaduga weld nu. stress ngaliwatan sarana téhnologis.
Faktor mangaruhan daur termal las

1. Prosés las jeung input panas, dina premis yén kaayaan séjén anu stabil sarta input las panas (daya) unchanged, laju las téh gancang, waktu pemanasan téh pondok, lebar pemanasan sempit, sarta cooling téh gancang. ;sabalikna bener lamun speed las slow.

Input panas comprehensively bisa ngagambarkeun pangaruh arus las, tegangan las, speed las, gaya Tonjolan, rupa pipe dilas, kualitas operasi, jsb on weld nu.Nalika asupan panas ningkat, zona anu kapangaruhan panas janten langkung lega sareng waktos pemanasan janten langkung lami.Zona dioksidasi di ujung billet janten lega sarta kakuatan cooling naek, nu detrimental kana kualitas weld nu.Nya kitu, nalika input panas las nurun, rentang pemanasan sarta zone panas-kapangaruhan jadi narrower, sarta waktu pemanasan disingget, nu ogé mangaruhan kualitas weld nu.

2. spésifikasi pipe dilas.Fitur penting tina arus las frékuénsi luhur nyaéta pangaruh kulit.Éta ngagunakeun tabung kosong salaku loop.Nalika tabung anu dilas ageung sareng kandel, peryogi loop anu langkung panjang sareng jalur transfer panas anu langkung panjang.Consuming énergi, ngabalukarkeun bagian séjén tina tabung panas nepi, nu ngabalukarkeun kanaékan énergi linier sarta mangaruhan siklus termal.

3. The coil induksi jeung rod magnét, nu coil induksi jeung pipe dilas anu pageuh gandeng, nyaeta, celah antara coil induksi jeung pipe dilas leutik, jumlah robah warna ka warna ieu loyog, pangaruh kulit jeung pangaruh deukeut. tina induksi ujung tabung kosong anu kuat, sarta ujung tube kosong narima leuwih High-frékuénsi ayeuna, kukituna ngaronjatkeun kakuatan aktif tina énergi garis.Fungsi tina rod magnét nyaéta pikeun konsentrasi salaku loba ngainduksi arus sabisa dina dua edges of kosong pikeun dilas, kukituna ngaronjatkeun efisiensi énergi las.Ku cara kieu, parantosan las ngan sigana low tapi Énergi garis Éféktif, sabalikna, lamun coil induksi badag, rod magnét leutik, sarta perméabilitas magnét low, beuki las ayeuna bakal leungit dina awak tube, sarta kirang ayeuna bakal dikumpulkeun tepi ka dilas.Énergi garis characterizing badag, tapi énergi sabenerna dipaké pikeun las teu pira, nu mangaruhan siklus termal awak tube.

4. Kualitas ngabentuk tabung kabentuk kosong.The-kualitas luhur kabentuk tube kosong bisa mastikeun gabungan butt paralel tina edges bisa dilas, ku kituna pikeun ngahontal las kualitas luhur kalawan input panas handap.Lamun edges bisa dilas anu V ngawangun mendi butt, sudut lawang jero jeung luar bentukna bakal nambahan sarta ngurangan panas las, sarta kurva siklus termal tina pipe dilas ogé bakal robah sasuai.

5. Sudut bubuka, sudut lawang badag, pangaruh deukeut arus frékuénsi luhur lemah, waktu pikeun tabung kosong pikeun ngahontal suhu las bakal leuwih panjang, zona pemanasan bakal jadi leuwih lega, sarta énergi baris ngaronjatkeun. ;Sabalikna, sudut lawang leutik, pangaruh deukeut ayeuna kuat, sarta ujung las Zona pemanasan sempit jeung input panas diperlukeun leutik, anu dina gilirannana ngarobah siklus termal tina pipe dilas.Sajaba ti éta, gaya Tonjolan las jeung komposisi kimia tina tube kosong bakal mangaruhan pangaruh sabenerna input panas jeung siklus panas las.

Tip: spésifikasi ASTM A500 nyertakeun pipa baja karbon anu dilas sareng mulus dina bentuk buleud, pasagi, sagi opat, sareng "khusus" pikeun aplikasi konstruksi anu dilas, riveted, atanapi bolted, ogé pikeun tujuan struktural umum.


waktos pos: Jul-06-2021